marți, 8 octombrie 2013

Cu Hara Professional casa mult visata devine realitate












Ce inseamna casa la rosu? Haide sa ne intelegem, pe romaneste, ce inseamna o casa „la rosu”.

In primul rand, trebuie sa stii ca o casa „la rosu” nu este o casa terminata pe de-a-’ntregul. Mai intai se face fundatia, se ridica peretii si in cele din urma se face acoperisul, mai precis sarpanta si asteriala.

Deci, prin “casa la rosu" se intelege constructia  unei casei fara executarea de finisaje si fara partea exterioara a acoperisului. In faza de rosu a unei constructii sunt incluse fundatia, zidaria si structura acoperisului din lemn. In aceasta faza nu este realizata nici partea de instalatie electrica, tevile de apa si gaze naturale sau racordarea la utilitati, acestea fiind considerate finisaje. Toate acestea se vor realiza in cazul unei constructii de casa la cheie.

Hara Professional iti poate pune la dispozitie si constructii la rosu, dar si la cheie.

Pretul unei astfel de constructii, fie la rosu, fie la cheie, difera destul de mult, in functie de materialele pe care ti le alegi. Cea mai ieftina varianta este constructia unei case din lemn, apoi urmeaza BCA, caramida Porothern, caramida GPV si caramida plina.



Cum se realizeaza o constructie?

Inaintea executarii fundatiei oricarei case, trebuie efectuate cateva lucrari premergatoare: amenajarea terenului, trasarea fundatiei, lucrari de sapaturi si sprijiniri.

Amenajarea terenului cuprinde urmatoarele etape: 

- curatarea de arbusti si de tufisuri;
 - indepartarea vegetatiei ce se face pana la o adancime de aproximativ 20 de cm, manual sau mecanizat;
 - demolarea unor fundatii existente sau a unor constructii vechi, insa nu uita de obtinerea unei  autorizatii de demolare;
 - devierea unor retele existente pe teren in conformitate cu avizele obtinute de la autorizarea constructiei;
 - nivelarea terenului, daca acest lucru se cere.

Dupa trasarea perimetrului casei, care s-a facut conform proiectului realizat de arhitect, se vor incepe lucrarile de sapatura a fundatiei casei. Fundatia este foarte importanta pentru infrastructura unei case. Ea preia si transmite terenului incarcarile transmise de suprastructura.  In functie de  cota 0 pe care o stabileste arhitectul, adancimea de inghet, natura terenului si zona seismica, se va sti pana la ce adancime vor fi executate toate sapaturile. Dupa executarea sapaturii, se toarna primul strat de beton in fiind vorba de betonul de egalizare, care are rolul de a prelua neregularitatile terenului si de a fixa stalpii de fundatie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu